Politic

ULTIMA ORĂ // Slusari anunță că Moldova ar fi pierdut cariera de piatră concasată din Pervomaisc, Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandr Slusari, ex-vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, lider al Platformei DA, susține că Moldova ar fi rămas fără cariera de piatră concasată din Pervomaisc, Ucraina, făcând trimitere la unele surse de încredere.

”Din sursele mele de încredere din Ucraina am aflat că Moldova de-facto a pierdut cariera de piatră concasată din Pervomaisc, regiunea Nicolaev.

Am rămas perplex la informația că autoritatea ucraineană, responsabilă pentru geologie și geodezie, a scos la licitație repetată (!) pentru 20 octombrie 2021 dreptul de folosință pentru terenul cu piatră, care juridic se află în gestiunea Întreprinderii de stat subordonate Republicii Moldova. Apropo, conform cercetărilor geologice, rezervele de piatră de calitate înaltă se estimează în acest sector pentru aproximativ 180 de ani.

La fel, am fost informat că dreptul pentru extragerea zăcământului cel mai probabil îl va obține compania oligarhului ucrainean Vladimir Prodivus, interesele căruia mulți ani au fost promovate în Moldova de Vladimir Andronache și omul lui la Agenția Proprietății Publice, Eugen Buzgan. Din câte înțeleg, scopul licitației repetate este micșorarea de două ori a prețului pentru autorizația de extragere.

Cer ca APP să iasă urgent cu explicații, privind veridicitatea informației și să explice cu ce se ocupă în cadrul acestei întreprinderii din Pervomaisc administratorul, desemnat de Agenție.

Totodată, societatea este în drept să cunoască de la Procuratura Generală care este soarta dosarului penal, deschis cu mare întârziere în ianuarie 2021 pe devalizarea celor două cariere din Ucraina, gestionate de întreprinderile de stat moldovenești”, a declarat Slusari.

loading...

Comments are closed.