Social

ULTIMĂ ORĂ // Șoferul care a provocat accidentul de la intersecția str. Ismail cu bd. Ștefan cel Mare a fost trimis în judecată

Pinterest LinkedIn Tumblr
Procuratura municipiului Chișinău a anunțat despre finalizarea și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a conducătorului auto, care acum două luni a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor patru persoane, transmite Telegraph.md
Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020 când inculpatul, la volanul unui Audi, a intrat pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, tamponând din viteză un taxi, după care din inerție a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului.
În rezultatul impactului șoferul și pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme.
Imediat după accident, șoferul din Audi a fost reținut, iar ulterior arestat, pe tot parcursul urmăririi penale acesta negându-și vina și refuzând să colaboreze cu procurorii.
Ieri, totuși, el și-a recunoscut vinovăția, iar procurorii au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.
Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
loading...

Comments are closed.