ULTIMĂ ORĂ // Un angajat al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a fost declarat persona non grata

Ministerul rus de Externe l-a chemat astăzi pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, pentru a-i înmâna o notă de protest în privința expulzării unui angajat al Ambasadei Rusiei din Chișinău, informează telegraph.md, cu referire la MAE al Federației Ruse

Măsura a fost luată ca răspuns la decizia Chișunăului din 19 martie de a declara persona non grata un diplomat rus și de a interzice accesul delegației Rusiei la cea de-a 34-a sesiune a Conferinței Regionale pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care va avea loc la Chișinău în perioada 14-17 mai.

Astfel, ministerul rus de Externe a remis o notă diplomatică prin care anunță declararea persona non grata a unui diplomat din ambasada Moldovei la Moscova.

De asemenea, Moscova a acuzat Chișinăul de “abuz intenționat de statutul de țară gazdă” și de “politizarea flagrantă a activității FAO”. MAE rus consideră că “asemenea acțiuni arbitrare ale autorităților moldovenești încalcă grav obligația asumată de a asigura participarea egală a tuturor statelor membre la acest eveniment ONU”.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share