ULTIMA ORĂ // Vasile Costiuc susține că în spatele reținerii sale ar sta Viorel Morari

Înainte de a fi enunțată decizia Judecătoriei Ciocana privind aplicarea măsurii preventive și înconjurat de mascații Centrului Național Anticorupție, liderul partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a reușit să facă câteva dezvăluiri pentru reprezentanții presei. Acesta susține că în spatele acțiunilor de urmărire penală ce se desfășoară pe numele său ar sta fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari, însă promite a face mai multe declarații, după ce se vor expune instanța, scrie replicamedia.md, un portal apropiat PAS și Maiei Sandu.

Într-o scurtă declarație, Costiuc susține că pe 11 Ianuarie a primit o ofertă de a participa la destabilizări în masă, însă ar fi refuzat-o, iar a doua zi a fost încătușat de oamenii legii.

„Analizează (n.r. cu referire la magistrați), mă trimit or nu mă trimit la pușcărie. Cred că trebuie să mai sune pe cineva ca să întrebe ce să facă. Nu au fost niciun fel de scheme, vom merge în instanță și vom demonstra fir cu fir că totul este fals. Acum, problema este de altă natură, mult mai amplă și este una politică. Dacă îmi dau 30 de zile, vă spun cine a dat comandă.

Am primit propuneri pe data de 11 ianuarie din partea unor partide privind destabilizări publice și am refuzat, iar pe 12 ianuarie am fost luat de acasă. În izolator am primit din nou propuneri – să recunosc și să trec de partea unor grupuri obscure pentru a destabiliza și a participa la formarea unui nou Guvern. Și în izolator am refuzat. Cei care au fost șăstiorși (n.r. acoliți) alde Morari, așa și o să rămână. Întrebați-l pe Viorel pentru cine lucrează, că nu lucrează pentru guvernare”, a spus Costiuc jurnaliștilor.

Potrivit mai multor surse, Viorel Morari este consilier din umbră al președintelui Maia Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share