Politic

ULTIMA ORĂ // Vicepreședintele Parlamentului explică ce riscă R.Moldova, dacă guvernarea nu va respecta avizul Comisiei de la Veneția

Membrii Comisiei de la Veneția au criticat legea procuraturii, aprobată de PAS. Comisia a venit cu mai multe recomandări, care spun că independența Procuraturii trebuie restabilită, iar legea trebuie modificată.
Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova riscă să fie izolată și sancționată, dacă guvernarea PAS nu va respecta avizul Comisiei de la Veneția cu privire la reforma Procuraturii. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, la NTV Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Republica Moldova riscă să fie izolată și riscă să fie sancționată, că noi acum nu vorbim de structurile UE, noi vorbim de structurile Europei, care stabilesc principiile de drept pentru întreg continentul. Atunci când o țară nu respectă, sau calcă în picioare recomandările Comisiei de la Veneția, ale CoE, țara riscă să fie trimisă în izolare. Nu vom fi credibili ca parteneri, nu vom avea susținere pe reformele care sunt în proces, în final, cei care conduc țara vor deveni indezirabili față de partenerii importanți”, a explicat Vlad Batrîncea.

Amintim că membrii Comisiei de la Veneția au criticat legea procuraturii, aprobată de PAS. Comisia a venit cu mai multe recomandări, care spun că independența Procuraturii trebuie restabilită, iar legea trebuie modificată. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care este și autorul inițiativei, a scris pe pagina sa de Facebook că avizul are un caracter consultativ. Totodată, președintele Parlamentului, liderul PAS, Igor Grosu, a lăsat să se înțeleagă, că guvernarea nu va respecta recomandările Comisiei.

loading...

Comments are closed.