Actualitate

ULTIMA ORĂ // Zborurile aeriene regulate și turistice vor fi reluate din 15 iunie. Condițiile impuse de către autorități

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu puțin timp în urmă, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis reluarea zborurilor comerciale de pasageri și turistice (charter), de pe aeroportul din Chișinău, începând cu data de 15 iunie 2020.

Finul lui Plahotniuc anunță că este gata să-l voteze pe Andrei Năstase în funcția de premier

Potrivit hotărârii de astăzi, s-a decis reluarea, începând cu 15 iunie 2020, a curselor aeriene regulate de pasageri și a charterelor regulate de pasageri, cu respectarea strictă a următoarelor măsuri de prevenire a răspândirii infecției COVID-19:

1.1. Aeroportul Internațional Chișinău va asigura:
– organizarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, în sălile de sosire și plecare: verificarea temperaturii, ecrane de protecție, echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție, distanța socială;
– dezinfectarea încăperilor și instalațiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.
1.2. Operatorii aerieni naționali și străini vor asigura:
– respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 de către personalul navigant și pasageri;
– informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului și după aterizare;
– imprimarea și distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.
1.3. Operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura:
– transportarea pasagerilor din terminal, spre aeronavă și vice-versa, fără rețineri nejustificate și cu asigurarea normelor sanitare;
– dezinfectarea încăperilor și suprafețelor de contact, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.
1.4. Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziția agenților aeronautici și a autorităților publice, care activează pe aeroporturile internaționale din Republica Moldova, materiale informative privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, elaborate de autoritățile naționale și internaționale.

Hotărârea CNESP nr. 14 din 03.06.2020

loading...

Comments are closed.