Alte știri

Ultima zi pentru înregistrarea prealabilă. Aproximativ 97 000 de moldoveni din diasporă și-au anunțat intenția de a vota la anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

96 989 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au înregistrat pe platforma Comisiei Electorale Centrale pentru înregistrarea prealabilă la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, informează Agora.md

Cei mai multi dintre ei sunt din Italia, urmată de Marea Britanie și Germania. 26 mai este ultima zi în care moldovenii din străinătate mai au ocazia să își înscrie datele de localizare.

Peste 21 de mii de oameni, din 990 de localități din Italia s-au înregistrat deja, moldovenii din peninsulă fiind fruntași la acest capitol. În top urmează Marea Britanie cu alți peste 15 mii de cetățeni înscriși și Germania cu mai mult de 13 mii.

Înregistrarea prealabilă este un serviciu opțional prin care puteți să vă anunțați intenția de a vota într-o anumită localitate din străinătate, dacă sunteți cetățean al Republicii Moldova și aveți drept de vot. Scopul înregistrării prealabile este de a stabili numărul estimativ al alegătorilor care vor vota în afara țării, pentru ca ulterior să fie deschise secţii de votare suplimentare în străinătate cu acordul autorităților țării respective. Totodată, așa se va determina numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secțiilor de votare respective.

Înregistrarea nu e obligatorie. Ea se poate face online pe inregistrare.cec.md. Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie.

Citește și: VIDEO // De când Maia Sandu a devenit președinte, cetățenii simt frica și lipsa de securitate

loading...

Comments are closed.