Politic

Ultimul sondaj: Ce partid va câștiga alegerile din 24 februarie 2019? Răspunsurile cetățenilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Socialiștii și blocul electoral ACUM pierd încrederea moldovenilor, în timp ce PDM continuă să crească în susținerea alegătorilor. Anume aceste trei formațiuni politice au șanse să ajungă în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri, arată datele celui mai recent sondaj al IMAS, realizat în ianuarie 2019.

Astfel, majoritatea respondenților (peste 31%) consideră că Partidul Democrat din Moldova va câștiga alegerile din 24 februarie. Pe locul doi s-ar situa socialiștii cu 24%, iar pe locul trei – Blocul ACUM cu mai puțin de 8 la sută. Conform aceluiași sondaj, Partidul Șor, Partidul Comuniștilor, Partiul Liberal și Partidul Nostru n-ar trece pragul electoral de 6%.

Sondajul a fost realizat în perioada 19-31 ianuarie, pe un eșantion de 1507 de respondenți din toate raioanele Moldovei. Marja de eroare este de +-2,5%. (Vedeți aici SONDAJUL INTEGRAL)

Amintim la aceste alegeri parlamentare doar 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, restul 51 vor fi aleși prin vot direct pe circumscripții uninominale.

partide parlament moldova 2018, candu, leanca, lupu,

loading...

Comments are closed.