Politic

Umbra lui Platon bântuie la site-ul anticoruptie.md! Vezi cum a fost surprins site-ul schimbând un titlu în favoarea raiderului nr 1 din CSI!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Omul de afaceri Veaceslav Platon, cunoscut drept Raiderul numărul 1 în spațiul CSI a primit o nouă sentință de 12 ani. Majoritatea surselor media au prezentat informația correct. Excepție făcând site-ul anticorupție.md.

Bloggerul Corneliu Gandrabur într-un articol a observat că acest site a modificat intenționat titlul pentru a-l victimiza pe Veaceslav Platon. Chiar dacă pe site a apărea titlul nou, care era în favoarea lui Platon, în distribuirea de pe Facebook era titlul vechi, care părea a fi unul destul de obiectiv. Astfel, dintr-un infractor condamnat pentru 30 de ani de închisoare, Veaceslav Platon este făcut drept victimă a sistemului judecătoresc de către acest site.

Jurnalista Cornelia Cozonac i-a comentat imediat lui Gandrabur că este ceva normal ca să se redacteze titlurile și textele din articole, chiar dacă după aceste redactări, precum în cazul anticorupție.md, articolele sunt pro-Platon.

Într-un alt articol, Corneliu Gandrabur a identificat și motivele de ce site-ul anticorupție.md ia apărarea lui Veaceslav Platon. Potrivit unor surse, Anastasia Nani, care este redactorul șef al site-ului anticorupție.md este chiar soția avocatului care-l apără în instanță pe Platon. Aceștia poartă nume diferite și din acest motiv legătura dintre aceștia nu a fost aflată mai devreme.
avocat, avocatul lui Platon, anticoruptie, anticoruptie.md, Anastasia Nani, Cornelia Cozonac, Valeriu Plesca

Bloggerul presupune că anume din cauza relației dintre redactorul șef al site-ului și avocatul lui Veaceslav Platon articolele cu detalii mai puțin cunoscute despre afacerile raiderului numărul 1 din spațiul CSI apar anume pe anticorupție.md.

Amintim că în aprilie 2017, Judecătoria Chișinău l-a condamnat pe Platon la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Platon este implicat și în spălătoria de bani rusească, cunoscută ca Laundromatul. Veaceslav Platonar fi coordonat furtul de la Banca de Economii. El este acuzat că ar fi luat din această instituţie financiară peste 800 de milioane de lei.

loading...

Comments are closed.