Alte știri

Un academician s-a adresat susținătorilor bloculului ACUM: Doar Vlad Plahotniuc este în stare să schimbe lucrurile spre bine

Pinterest LinkedIn Tumblr

Academicianul Ion Iliciuc, doctor habilitat în medicină și profesor universitar, a publicat pe Facebook un text în care a adresat câteva întrebări simpatizanților blocului ACUM să convingă liderii lor, Maia Sandu și Andrei Năstase să facă alianță cu PDM. Profesorul afirmă că doar Vlad Plahotniuc este în stare să miște înspre bine lucrurile din țara noastră.

Mai jos, vă prezentăm textul:

Mă adresez către simpatizanții și alegătorii Blocului ACUM: Stimați concetățeni , fraților! Votând pe Andrei Năstase și pe Maia Sandu voi pentru ce ați votat : pentru revoluție, război civil, mascaradă în Parlament, haos în Țară? Oare nu v-ați săturat de incertitudine, instabilitate în Țară, care duce la sărăcie, înflorirea mafioților, deportarea benevolă a populației aptă de muncă, copii lăsati pe drumuri , familii distruse, bătrâni – în voia soartei.

Și toate acestea sunt tot o formă rafinată de genocid. Așa să ne certăm între noi, ne vor dușmanii noștri, așa ne vrea și Moscova. Cu ce lozinci ați ieșit pe PMAN? ”Stat capturat”, ” Întoarcem Țara înapoi ” ,”Dezoligahizarea statului”, ” Plahotniuc la pușcărie”. Când însă în Moldova a fost mai multă regulă ? Cred că pe vremea lui Ștefan cel Mare, când statul Moldova era capturat de Măria Sa și toți hoții și trădătorii erau executați pe loc.

Oare Domnitorul Ștefan nu era și milionar, oligarh și Gospodarul Țării Moldova după terminologia de astăzi? Nouă ne trebuie un așa gospodar fie și milionar și oligarh ca să facă și pentru Țară ,dacă la ajuns capul să facă pentru el. Dar Țara cine ne-a furat ca să o întoarcem înapoi ? Noi benevol am dat-o străinilor, căci noi am uitat și cum ne cheamă și limba și obiceiurile uităm. Și dacă noi nu ne cunoaștem limba vreți străinii să ne stimeze și să ne învețe limba?

Iată așa ne vindem cu tot cu stat. Dar ”Plahotniuc la pușcărie” . Eu îl înțeleg pe Năstase că trebue să se răzbune pentru nașul Țopa, că îi este mai aproape ca interesele Țării .Asta vrea și Moscova, căci a simțit KGB-ul că Plahotniuc s-a întors cu fața spre Țară și popor și vrea să facă ordine în RM. Dar unde este ordine toți trebuie să plătească impozite, să crească salariile, să apară noi locuri de muncă, să vină investiții, specialitățile să fie studiate în limba acestui stat. Unde este ordine moldovenii nu vor mai pleca din RM.

Dar Moscova ne vrea o Moldovă fără moldoveni, ca pe viitor să câștige alegerile doar alde Dodon, iar RM să devină o gubernie rusească. Stimați alegători, din 1989 tot schimbăm Hârbul pe Oală spartă. E timpul să analizăm și să ne oprim. Direcțiile strategice ale PDM coincid cu cele a Blocului ACUM – UE, lupta cu corupția, începută de Plahotniuc, arestând pe Filat, Armata 14 declarată la ONU ca armată de ocupație, programele sociale ,care s-au început abea etc.

Alianța ACUM+ PSRM ar fi o catastrofă pentru RM, nu doar răzbunarea pe Plahotniuc, dar și vectorul RM se va schimba spre Siberia, iar Blocul ACUM va fi distrus de PSRM. Da, noi toți suntem oameni și mai greșim în viață și facem și păcate, dar nu toți se întorc cu fața spre Țară spre Popor. Da, și Plahotniuc are păcatele lui, dar cine nu le are?. Numai Cel de Sus e perfect. Haideți oameni buni să-i dăm o șansă lui Plahotniuc ,ca manager de forță, să fie în fruntea Guvernului și să arate ce poate face și pentru RM. Dacă nu va face nimic și va fura RM –atunci la dubă.

Haideți să nu facem jocul KGB-ului. În perioada de tranziție a RM nouă ne trebuie un stăpân, o personalitate puternică de care să aibă frică hoții și mafioții, o dictatură democratică ,căci UE nu știe ce am moștenit de la URSS. Ce Putin, Lucașenco, Tramp, etc nu sunt milionari și oligarhi, dar fac mult pentru Țările lor. Nicăieri în lume statele nu sunt conduse de boschetari. Al nostru Putin sau Lucașenco poate fi doar Plahotniuc. De acea stmați alegători, cereți lui Nastase și lui Maia să lase rânza, invidia și ura între frați, ce nu ne cosolidează ca popor, dar ne îngropăm de vii cu totul și cu dispariția RM ca stat, să lese răzbunarea pe Vlad Plahotniuc și să se unească ACUM cu PDM, care este unica soluție pentru a scoate împreună Țara RM din glodul sovietic și s-o ducă pe asfaltul european.

loading...

Comments are closed.