Alte știri

Un agent CIA, implicat în asasinarea generalului Soleimani, va fi executat în Iran

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cetățean iranian care a furnizat informații Statelor Unite și serviciilor de informații israeliene cu privire la locul în care se află generalul Qassem Soleimani, va fi executat în curând, a anunțat Ministerul de Justiție de la Teheran, notează Reuters.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

“Mahmoud Mousavi-Majd, unul din spionii CIA și Mossad, a fost condamnat la moarte. El a dezvăluit locația martirului Soleimani dușmanilor noștri”, a precizat Gholamhossein Esmaili, purtător de cuvânt din ministerul de justiție în cadrul unei conferințe de presă televizate.

Oficialii iranieni nu au precizat dacă cazul lui Mousavi-Majd este legat de anunțul Iranului din vara anului trecut că a capturat 17 spioni care lucrau pentru CIA, dintre care unii au fost condamnați la moarte.

În 3 ianuarie un atac cu drone lansat de Statele Unite l-a ucis pe Soleimani, comandantul Forțelor Quds ale Gărzii Revoluționare, Washingtonul acuzându-l pe generalul iranian de orchestrarea atacurilor milițiilor aliniate Iranului asupra forțelor americane din regiune.

Uciderea generalului Soleimani a dus la un vârf în confruntarea dintre Iran și Statele Unite. Iranul a ripostat cu un atac de rachetă pe o bază aeriană irakiană unde erau staționate forțele americane.

Sursa: Libertatea.ro

Citește și: Un băiețel de culoare de 8 ani a fost încătușat pentru că avea un băț în mână

loading...

Comments are closed.