Un agricultor din Nisporeni o acuză de manipulare pe Maria Ciobanu: “Am pus sacii la marginea drumului ca să îi încarc mai ușor”

mere la marginea drumului, mere nevindute, mere moldova, mere ungheni, mere nisporeni, maria ciobanu, deputati pldm, agricultori moldova, pomicultori

Deputatul liberal-democrat Maria Ciobanu, originară din Găureni, este acuzată de manipulare de către un fermier din sat. Agricultorul spune că alesul poporului, care îi mai este şi rudă, i-a fotografiat merele şi le-a plasat pe o reţea de socializare cu menţiunea că ţăranii lasă fructele pe dealuri, întrucât nu au cui să le vândă. Valentin Secrieru afirmă că nu a făcut decât să depoziteze merele la margine de drum pentru a le încărca mai uşor după ce s-a înţeles să le vândă unei fabrici de conserve.

Totul a început de la această poză, plasată de Maria Ciobanu pe facebook,  acum trei săptămâni. În comentariu, deputatul scria că vinovat pentru faptul că agricultorul nu are unde să-şi vândă produsele este ministerul Agriculturii, care nu face nimic pentru a deschide noi fabrici de conserve, scrie Canal2.md.

Postarea Mariei Ciobanu a indignat agricultorul.

Cu domna Maria Ciobanu eu nu m-am întâlnit, nu eram atunci la saci când ea a fost acolo, ce a făcut acolo, eu nu știu. Nu am aruncat nici un măr, nici nu a fost vorba. Nu au fost aruncate merele cum spun alții, pur și simplu, eu le-am cărat în marginea livezii ca să vină mașina și să îi fie mai comod de încărcat, pentru că nu puteam să mă duc în livadă la fiecare sac. Au mai întârziat mașinile pentru că erau doar două mașini de la întreprinderea de la Orhei și ei mi-au spus să  aștept că nu reușesc cu mașinile,” a afirmat agricultorul, Valentin Secrieru.

Bărbatul afirmă că este mulțumit că și-a vândut cele 50 de tone de mere, iar preţul mic obţinut a fost compenst de recolta bogată.

 „Eu spun bodaproste cum zice țăranul că le-am dat cu așa preț, cât de puțin cu 60 și că nu am rămas până acum cu ele în drum,” a spus  agricultorul din  satul Găureni, Valentin Secrieru.

Săptămâna trecută, în presă a apărut un caz similar, după ce pe reţelele de socializare a fost plasată o poză cu o grămadă imensă de mere.  Atunci mai mulţi politicieni şi lideri de opinie s-au grăbit să declare că fructele au fost lăsate să putrezească pe deal, în timp ce proprietarul livezii din Floreni, raionul Ungheni afirmă că merele au fost vândute fabricilor de procesare.

Total
0
Shares
Total
0
Share