Un alpinist originar din Republica Moldova a cucerit vârful muntelui Everest

Alpinistul originar din Republica Moldova, Vladislav Zotea, a cucerit la 19 mai muntele Everest, urcând la altitudinea de 8 848 de m.

„Felicitări echipei pentru realizarea lor uimitoare de a ajunge în siguranță și cu succes pe vârful muntelui Everest la 19 mai 2023.

Felicitări lui Valik Sypavin și lui Vladislav Zotea, pentru cucerirea cu succes inclusiv a vârfului Lhotse, la 20 mai 2023. Toată determinarea, priceperea și munca în echipă au dus la cucerirea acestor vârfuri în condiții de vreme extrem de dificile”, se spune în mesajul echipei de expediție.

„Visele devin realitate. La 19 mai, am cucerit vârful Everest, 8 848 de m, cel mai mare munte din lume. La 20 mai – vârful Lhotse, 8 516 m, al patrulea cel mai mare munte. A fost cea mai grea zi din viața mea, dar a meritat. Sărbătorește cu mine și planifică-ți visele, s-ar putea ca ele să devină realitate”, a notat alpinistul Vladislav Zotea pe Instagram.

Amintim că în dimineața zilei de 17 mai, anul curent un alt alpinist din Republica Moldova a murit în tabăra IV de pe Muntele Everest.

Potrivit oficialilor taberei de bază, Victor Brînza, conaționalul nostru și-a dat ultima suflare după ce s-a îmbolnăvit la South Col.

Total
0
Shares
Total
0
Share