Un avion Boeing a omorât un urs. Un aparat al aceleiași companii lovise în trecut și un pește

Un avion a lovit și a ucis un urs brun, sâmbătă, în timp ce ateriza pe aeroportul Yakutat din statul american Alaska, relatează CNN, citat de DIGI24.

Zborul 66 al Alaska Airlines era pe punctul de a ateriza când echipajul a văzut doi urși trecând pe pistă, potrivit unui comunicat al companiei aeriene.

„Botul avionului a ratat cei doi urși, însă căpitanul a simțit un impact pe partea stângă a aeronavei, după ce animalele au trecut pe sub avion”, arată comunicatul celor de la Alaska Airlines.

Apoi, când duceau avionul Boeing 737-000 la locul în care trebuia să fie parcat, piloții au observat un urs care se afla la câțiva metri de centrul pistei.

În urma accidentului, capota motorului de pe partea stângă a fost avariată însă niciunul dintre cele șase pasageri ai aeronavei nu au fost răniți.

După ce au fost informați de cele întâmplate, reprezentanții aeroportului care se ocupă de mentenanță au mutat cadavrul ursului într-un depozit, potrivit lui Sam Dapcevich, ofițer de informare publică al Departamentului de Transporturi și Facilități Publice din Alaska.

Ulterior, Departamentul de Pescuit și Vânat a fost contactat pentru a se ocupa corespunzător de cadavrul animalului. „Așa ceva se întâmplă foarte rar.

Trăiesc în Alaska de o viață întreagă și am avut avioane care lovesc păsări sau alte animale, dar este prima dată când aud că este vorba despre un urs”, a declarat Dapcevich pentru CNN.

Aeroportul Yakutat este parțial îngrădit. Echipajele operaționale ale aeroportului sunt instruite de Departamentul Agriculturii al SUA să utilizeze obiecte pirotehnice și vehicule pentru a nu lăsa animalele să se apropie de pistă, a mai precizat Dapcevich.

Fotograful și biologul local Robert Johnson s-a declarat surprins de incident. Acesta a mers să surprindă câteva cadre, după ce a vorbit cu vecinii săi care se aflau în avion.

“A fost o întâmplare neobișnuită. De fapt, o premieră în Alaska”, a declarat, pentru CNN, Johnson.

În 1987 a avut loc un alt incident neobișnuit. Un avion aparținând aceleași companii aeriene a lovit un pește care fusese capturat de un vultur.

„În acest proces, vulturul fie și-a eliberat voluntar mâncarea, fie întoarcerea rapidă i-a smuls-o din gheare”, a declarat, în anul 2005, căpitanul Mac af Uhr. Sam Dapcevich a declarat că este prea devreme pentru a spune ce măsuri pot fi luate pentru a nu mai exista asemenea incidente rare.

Citește și: Bărbat târât din pat de hiene prin somn și ucis în Zimbabwe

Total
0
Shares
Total
0
Share