Un avion de pasageri a luat foc pe aeroportul din Tokyo, după ce s-a ciocnit de altă aeronavă. Cinci persoane au decedat

Un avion al companiei aeriene Japan Airlines s-a ciocnit înainte de aterizarea pe aeroportul Haneda din Tokyo cu o aeronavă a Gărzii de Coastă. Toate cele 379 de persoane aflate la bordul cursei comerciale au fost salvate la timp, în vreme ce 5 din cei 6 membri ai echipajului celeilalte aeronave au murit, scrie Digi24.ro

Avionul era în flăcări în momentul aterizării. Avionul, cu peste 300 de pasageri la bord, s-a ciocnit cel mai probabil cu o aeronavă a Gărzii de Coastă, informează televiziunea japoneză.

Imagini transmise de postul local NHK arată flăcări ieșind de la geamurile avionului și de dedesubtul acestuia. Pista aeroportului a fost și ea cuprinsă de flăcări.

Inițial, s-a transmis că toate cele 379 de persoane aflate la bord – echipaj și pasageri – au fost salvate, informează televiziunea japoneză NHK. După care că cinci din cei șase membri ai echipajului avionului Gărzii de Coastă care s-a ciocnit de cursa Japan Airlines sunt „de negăsit”, informează NHK, preluată de Sky News. Un membru al echipajului – chiar căpitanul aeroanvei, conform NHK, a reușit să se salveze.

Avionul Gărzii de Coastă japoneze implicat în coliziune avea la bord ajutoare pentru sinistrații de la cutremurul care a lovit Japonia pe 1 ianuarie, informează BBC. De asemenea, avionul de pasageri care a luat foc este un Airbus A350, care plecase de pa aeroportul Chitose cu destinaţia Haneda. Potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze, în momentul aterizării era vânt, dar nu au fost emise avize pentru ploi puternice sau tunete în zona din jurul aeroportului.

Aproape o oră mai târziu, ceilalți cinci membri ai echipajului Gărzii de Coastă au fost găsiți, informează Sky News, care citează agenția de știri Kyodo. Nu se cunoaștea încă în ce stare au fost găsiți respectivii membri ai echipajului.

S-a mai anunțat că toți cei 379 de pasageri și membri ai echipajului avionului Japan Airlines au putu fi evacuați în siguranță, fără ca niciunul să aibă răni serioase, a precizat compania aeriană pentru agenția de știri Kyodo. Din cei 379 de pasageri evacuați în siguranță, opt erau copii.

Într-un final s-a aflat că cei cinci membri ai echipajului Gărzii de Coastă sunt morți. Comandantul aeronavei este rănit.

Total
0
Shares
Total
0
Share