Alte știri

Un avion militar rus a zburat deasupra Pentagonului și aeroportului Bedminster unde se află Donald Trump

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un avion militar rus, fără arme la bord, a zburat Capitoliul, Pentagonul, Agenția Centrală de Informații (CIA) și baza Andrews la o altitudine joasă. Acest zbor a fost realizat în cadrul Tratatului internațional „Cer deschis”, care le permite militarilor din Rusia și SUA să efectueze inspecții aeriene reciproce, relatează libertatea.ro

Prin acest tratat, avioane militare ale Rusiei și ale Statelor Unite, precum și ale altor țări pot efectua zboruri de observare deasupra unor situri militare din cele 34 de state semnatare. Astfel, un avion Tu-154 al forțelor aeriene militare ruse a survolat la o altitudine de aproximativ 1.100 metri centrul Washingtonului și baza aeriană Andrews din Maryland, potrivit site-ului Flightradar24. Avionul rus a fost autorizat să intre în P-56, spațiul aerian cu grad ridicat de securizare din jurul Casei Albe.

Avionul rus a avea în plan și un survol al aeroportului din Bedminster, statul New Jersey, unde președintele Donald Trump se află în vacanță, potrivit celor doi responsabili familiarizați cu zborul aprobat de guvernul SUA.

O sursă din cadrul forțelor de ordine americane a declarat că avionul rus a survolat de asemenea Camp David, reședința prezidențială din munții Catoctin, Trump National Golf Course din statul Virginia și Mount Weather, unde se află unul dintre buncărele secrete al guvernului SUA.

În virtutea Tratatului „Cer deschis”, intrat în vigoare din 2002, au fost efectuate peste 1.200 de zboruri de inspecție aeriană, ceea ce contribuie la verificarea respectării acordurilor privind controlul armamentului, potrivit Agenției SUA pentru reducerea amenințărilor din domeniul apărării (DTRA).

loading...

Comments are closed.