Externe

Un avion s-a prăbușit în Rusia! 71 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un avion de pasageri, cu 71 de oameni la bord, s-a prăbuşit ieri în Rusia. Aeronava a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova şi se îndrepta spre oraşul Orsk. Aparatul de zbor a dispărut de pe radare la doar două minute după decolare. Autorităţile au anunţat că nu există niciun supraviețuitor şi că printre victime sunt trei copii.

Presa din Rusia a publicat secvenţe audio în care centrul de control încercă să ia legătura cu piloţii aparatului de zbor prăbuşit, scrie Prime.

Martorii spun că după ce aparatul de zbor s-a prăbuşit s-a produs o deflagrație puternică.

Una dintre jurnalistele care a venit să filmeze  tragedia este din Orsk. Pe lista persoanelor decedate este şi fosta ei colegă de şcoală.

Presa din Rusia a publicat pozele câtorva dintre membrii echipajului. În aeroportul din Orsk, unde trebuia să aterizeze avionul, rudele victimelor sunt consiliate de psihologi şi medici. Ministerul rus al Serviciilor de Urgenţă a deschis o linie fierbinte. Echipaje de salvare, elicoptere, dar şi mai mulţi oficiali, printre care Ministrul Transporturilor au venit la locul tragediei. În zona în care s-a prăbuşit avionul, ninge puternic. Ministerul de Externe de la Chişinău a luat legătura cu ambasada ţării noastre de la Moscova pentru a afla dacă printre victime sunt şi cetăţeni moldoveni.

Iar preşedintele ţării noastre Igor Dodon a transmis condoleanţe rudelor victimelor.Aeronava era de tip AN-148 şi opera zboruri de aproape opt ani. Astfel de aparate de zbor au început să fie construite de Rusia şi Ucraina în anii ’90. În total, cele două ţări au fabricat peste 40 de aeronave de acest gen.

La începutul acestui an, construcţia lor a fost stopată. Presa rusă scrie că acesta este al doilea avion AN-48 care s-a prăbuşit până acum. Prima tragedie a avut loc în data de 5 martie a anului 2011. Atunci, aparatul de zbor s-a prăbuşit în regiunea Belgorod, în timpul unui exerciţiu. Motivul producerii accidentului a fost o eroare de pilotaj.

loading...

Comments are closed.