Alte știri

Un băiat de 15 ani și un tânăr de 25 de ani, supectați de comiterea a circa 20 de furturi pe teritoriul capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un minor în vârstă de 15 ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica, iar complicele acestuia un tânăr în vârstă de 25 de ani, a fost anunțat în urmărire penală, aceștia fiind suspectați de comiterea mai multor furturi.

Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 50 000 lei.

Suspecții, pe parcursul lunii aprilie, ar fi comis mai multe furturi din scara blocurilor de locuit, de unde au sustras biciclete, cărucioare pentru copii, și din automobile, deposedând proprietarii de bunuri materiale.

Acțiunile suspecților au fost surprinse de camera de supraveghere.

În cadrul acțiunilor procesual penale, polițiștii au stabilit complicitatea acestora în cel puțin 20 de cazuri, săvârșite pe teritoriul sectorului Botanica.

În cadrul audierilor minorul și-a recunoscut vina. Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

Minorul este cercetat penal în stare de libertate, iar în privința complicelui polițiștii întreprind toate măsurile pentru a fi reținut.

Conform legislației în vigoare, suspecții riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.