Social

Un bărbat a fost condamnat la 8 ani închisoare pentru abuz sexual asupra unei fetițe de 8 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Generală (PG) informează că, la 24 martie 2022, un bărbat în vârstă 30 ani, a fost condamnat la 8 ani închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, fiind învinuit de acțiuni violente cu caracter sexual, săvârșite prin constrângere psihică și fizică săvârșite cu bună-știință asupra unei fetițe cu vârsta de 8 ani.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mai exact, bărbatul este învinuit că, în vara anului 2021, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale în formă perversă, profitând de starea de neputință a victimei de a se apăra și a conștientiza cele întâmplate, generată de vârsta fragedă, cunoscând cu certitudine că aceasta este minoră și are o vârstă de până la 14 ani, a aplicat constrângerea fizică și psihică asupra acesteia, exprimată prin imobilizarea corpului, ca metodă de învingere a rezistenței opuse de aceasta, întreținând astfel un contact sexual în formă perversă, împotriva voinței victimei.

PG menționează că, judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptei indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

Procurorii consideră sentința emisă de prima instanță ca fiind prea blândă și urmează să o conteste cu apel, în termen de 15 zile, insistând totodată la aplicarea unei pedepse mai aspre sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani.

loading...

Comments are closed.