Un bărbat a fost reținut în flagrant, în timp ce plasa droguri în capitală. Le-ar fi adus prin contrabandă

 

Procurorii PCCOCS și ofițerii Poliției de Frontieră anunță reținerea unui bărbat, în timp ce plasa droguri în Chișinău, aduse prin contrabandă din Ucraina.

Au urmat percheziții în mai multe locații, de unde au fost ridicate droguri de tip MDMA, mefedronă, ecstasy, hașiș și marijuana.

Pe piața neagră, drogurile indisponibilizate cu rol de probă în dosarul penal ar fi estimate la circa 4 500 000 lei.

Reținerea în flagrant a urmat monitorizării bărbatului cu vârsta de 28 de ani de către oamenii legii, timp de câteva luni.

După reținere, au avut loc percheziții la un apartament din același sector al capitalei, care era folosit pe post de depozit al drogurilor, precum și la domiciliul bănuitului, pe o stradă apropiată, dar și în automobilul acestuia. Potrivit legii, după pronunțarea sentinței judecătorești, acestea sunt supuse nimicirii, prin ardere.

Urmează ca Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) să solicite Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana aplicarea arestului preventiv, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Între timp, pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani este un alt dosar al bărbatului, trimis de către procurorii PCCOCS.

Acesta din urmă ține de contrabandă cu marijuana și drog de tip PVP (”sare”) din Ucraina, de peste 5 500 000 lei, în februarie 2022.

Atunci, acesta fusese plasat în arest, iar dosarul – trimis în judecată, moment din care legea nu permite intervenția procurorilor pentru solicitarea aplicării arestului.

Total
0
Shares
Total
0
Share