Alte știri

Un bărbat de 71 de ani, scos din ghearele morții de către medicii de la Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, în stare extrem de gravă, a fost tratat cu succes de COVID-19 de către medicii din cadrul IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”, relatează Telegraph.md

Este vorba despre un bărbat cu complicații grave cauzate de COVID-19: pneumonie totală bilaterală, insuficiență respiratorie de gradul III pe fundalul multiplelor concomitențe patologice, în anamneză 3 infarcte miocardice, supus intervenției chirurgicale pentru patologia gravă cerebrală.

Acesta a fost transferat în condiții de reanimobil din spitalul Raional Drochia în Clinica ATI Secția Terapie Intensivă Nr.2 (șef. Secție Dinu Condrea) a IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”, fiind în stare de comă hipoxică, gr.II. În cadrul TI Nr.2, pacientului i-a fost aplicat un spectru larg de măsuri de terapie intensivă cu elemente de resuscitare: timp de 15 zile acesta s-a aflat la ventilație artificială a plămânilor, inclusiv 8 zile prin intubare. Bărbatului i s-au aplicat multiple transfuzii de plasmă convalescentă și antistafilococică.

Totodată pacientului i-au fost aplicate mai multe metode de terapie extracorporală(plasmafereză, izooncotică, izovolemică, etc) sub monitoringul funcțiilor vitale utilizând metode non-invazive și invazive. Datorită profesionalismului echipei de medici și asistente medicale din cadrul instituției, bărbatul a ieșit cu brio din situația critică. Fiind și el de profesie medic, spune că își dă seama prin ce situație dificlă a trecut și aduce mulțumiri, tuturor, care au făcut posibilă salvarea lui:

”Țin minte că am fost intubat. De două sau trei ori, nu îmi amintesc asta. Am o dorință enormă să plec acasă. Mulțumesc întregului colectiv al spitalului ( medici, asistente medicale, infirmiere) și îndeosebi echipe din TI Nr.2”.

Bărbatul a fost externat și transferat la o altă instituție medicală, fiind încă pozitiv la COVID-19 .

Citește și: 266 dintre pacienții moldoveni infectați cu COVID-19 sunt în stare gravă. Câți dintre ei sunt conectați la respirație asistată

loading...

Comments are closed.