Un bărbat din Chișinău a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru jaf violent și furturi de biciclete

 

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un bărbat de 33 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea unui episod de jaf și a șase furturi, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii de la Chișinău i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la data de 30 iulie 2023, la miezul nopții, plimbându-se cu un prieten de al său în sectorul Botanica al capitalei, s-a apropiat de o persoană care staționa cu trotineta pe pe bd.Traian. Bărbatul activa în calitate de curier și aștepta să preia o comandă. După ce inculpatul și cu însoțitorul său au intrat într-o altercație cu victima, aceasta a încercat să sune poliția. Imediat, inculpatul cu complicele său, au lovit bărbatul cu palma peste față, după care i-au sustras telefonul mobil și trotineta, iar cu bunurile sustrase au părăsit locul comiterii infracțiunii. Victima a încercat să îi ajungă, dar nu i-a reușit. Având în rucsac un alt telefon, a apelat 112.

Victimei i-a fost cauzat un prejudiciu material în valoare totală de 20 000 lei.

Dosarul în privința complicelui inculpatului, în acest episod infracțional, se află la faza examinării judiciare.

Același inculpat, în perioada lunilor august-septembrie 2023 a mai sustras 7 biciclete din curțile blocurilor locative, fapte prin care a cauzat victimelor un prejudiciu estimativ de 36 000 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Total
0
Shares
Total
0
Share