Un bărbat din Chișinău, reținut de CNA și PA pentru trafic de influență

Un bărbat din capitală a fost reținut de ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Nord a CNA și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Bănuitul ar fi pretins și primit 20 000 de euro de la o femeie sub pretextul că ar putea influența decizia pe un dosar penal, aflat la examinarea Poliției și Procuraturii din Drochia.

Potrivit denunțătorului, suspectul ar fi susținut că poate determina persoane publice din cadrul Poliției și Procuraturii Drochia să înceteze urmărirea penală în privința fiului acesteia, dar și a altor șapte persoane, cercetate pentru amenințare cu omor și vătămare corporală gravă. În vara anului 2022, femeia i-a transmis 5000 de euro, iar ulterior 15 000 de euro, care conform ratei medii oficiale de schimb a BNM constituia suma de 408 084 de lei.

Astăzi, în urma acțiunilor de urmărire penală, efectuate de ofițerii și procurorii anticorupție, bănuitul a fost reținut pentru 72 ore și plasat în izolatorul DGT Nord.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Total
0
Shares
Total
0
Share