Un bărbat din Cimișlia riscă închisoare pe viață după ce și-a omorât soția cu sapa

Procuratura raionului Cimișlia informează că a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința bărbatului, învinuit de omor, săvârșit cu o deosebită cruzime, asupra soției, atacată la 1 iunie, curent, cu sapa.

Potrivit Procuraturii Generale, la 1 iunie, curent, angajații poliției au recepționat apelul telefonic al fiului victimei (domiciliată într-un sat din raionul Cimișlia), pe faptul că acesta, revenind de la muncă acasă, a depistat corpul neînsuflețit al mamei sale în fundul grădinii, însângerată, și cu multiple leziuni în regiunea capului

Ieșind la fața locului, organul de urmărire penală a constatat în grădina gospodăriei, în iarbă, cadavrul femeii în vârstă de 57 de ani, care prezenta multiple traume ale oaselor capului, provocate de un obiect ascuțit.

În cadrul cercetării cazului, au apărut suspecții precum că soțul victimei în vârstă de 56 de ani, care a revenit din penitenciar în luna octombrie 2022, unde și-a ispășit pedeapsă pentru violență în familie, a și săvârșit fapta.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, acuzatul, la 1 iunie 2023, fiind în stare de ebrietate alcoolică, urmare a unui conflict cu soția sa, i-a aplicat cel puțin 10 lovituri cu tăișul unei sape în regiunea capului, iar văzând că soția nu dădea semne de viață, a ascuns cadavrul acesteia în iarbă, după care a mers la domiciliu și și-a schimbat hainele.

Potrivit investigațiilor, în cadrul expertizării stării psihice a bărbatului, în timpul omorului soției, acesta a acționat cu discernământ.

La data de 3 iunie, în privința învinuitului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv.

La 30 iunie 2023, cauza penală a fost remisă la Judecătoria Cimișlia, sediul central, pentru examinare în fond.

Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de 20 de ani sau detenție pe viață.

Total
0
Shares
Total
0
Share