Un bărbat din Dondușeni a primit arsuri de gradul trei, din cauza sobei supraîncălzite

O persoană a primit arsuri în urma unui incendiu izbucnit într-o casă de locuit din satul Țaul, raionul Dondușeni.

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 18 noiembrie la ora 08:58 minute. La fața locului pentru stingerea arderii au intervenit pompierii din cadrul Unității Salvatori și Pompieri Dondușeni.

Ajunși, salvatorii au stabilit că focul a afectat o cameră cu suprafață de 12.5 m2 a unei case de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 09:46, iar flăcările au distrus lenjeria de pe vatră și lambriul de pe pod din camera.

Totodată, proprietarul locuinței un bărbat în vârstă de 76 de ani, a primit arsuri de gradul III pe circa 9% a feței, fiind evacuat din locuințăde vecini, înainte intervenției pompierilor IGSU. Acesta a fost preluat de medici și transportat la spitalul raional pentru îngrijiri necesare.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, angajații IGSU au stabilit că incendiul a fost provocat de supraîncălzirea sobei.

În acest context, cu scopul prevenirii incendiilor și intoxicațiilor, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte regulile antiincendiare în perioada rece a anului în timpul utilizării sobelor și a altora instalații de încălzit.

Înainte de utilizare, oamenii trebuie să verifice starea sobelor, cazanelor și altor surse de încălzit, iar în cazul în care sunt depistate careva fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor pentru a le înlătura.

Mai mult, salvatorii solicită ca cetățenii să nu aprindă focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, să nu le suprasolicite.

Cu scopul prevenirii riscului de intoxicație, încăperile, unde are loc arderea, trebuie să fie aerisite, iar canalele de ventilare, nu trebuie să fie obturate. Pe timp de noapte focul din sobă trebuie să fie stins neapărat.

Conform datelor IGSU, pe parcursul zilelor de weekend, salvatorii și pompierii au intervenit în 61 situații de risc.

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share