Un bărbat din Florești a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri

Un bărbat din Florești a fost condamnat la nouă ani de pușcărie pentru circulația ilegală a drogurilor de tip amfetamină, anunță procurorii. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS), dosarul penal a fost trimis în judecată în anul 2021.

„Bărbatul cu vârsta de 29 locuia în Chișinău în perioada în care-și desfășura activitatea dublă – de oferire a serviciilor de convertire a dolarilor americani în criptovalută, în baza comunicării cu clienții pe platforma de internet Telegram, precum și de trafic ilegal de droguri, pe aceeași platformă. Faptele au avut loc începând din 2020 până în mai 2021, atunci când acesta a fost reținut și trimis în judecată.

Acesta este unul din organizatorii membrilor grupului infracțional care vindea droguri. Anterior, în septembrie 2021, după reținerea acestuia, unul din complici și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnat la o pedeapsă redusă de 5 ani închisoare, potrivit legii”, anunță PCCOCS.

Bărbatul condamnat gestiona magazinul de pe Telegram.

„În calitate de operator, acesta primea comenzile de la consumatorii de droguri, după cei doi complici le livrau în ascunzișurile din diferite locuri publice din Chișinău, de unde clienții le preluau după ce achitau. Astfel, în cadrul perchezițiilor efectuate în apartamentul acestora, oamenii legii au ridicat accesorii pentru vânzare drogurilor, precum și droguri de tip amfetamină și sintetice tip alfa-PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului), în cantitate de aproape 1kg”, mai informează procurorii.

Total
0
Shares
Total
0
Share