Un bărbat din Nisporeni a ajuns la spital cu arsuri după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu o substanță inflamabilă

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a suferit combustii, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu un lichid ușor inflamabil. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 30 octombrie 2023 într-o locuință din satul Băcșeni, raionul Nisporeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:45.

Potrivit informațiilor înregistrate, bărbatul a primit arsuri de gradul II și III în regiunea feței, membrelor superioare și inferioare în timp ce încerca să aprindă focul în sobă utilizând substanța ușor inflamabilă. Imediat, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală urgentă. Ajunși, aceștia au acordat îngrijirile de rigoare, iar ulterior au transportat persoana la spitalul raional. La moment starea acestuia este medie stabilă. Incendiul în locuință nu s-a produs. Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repeta cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune.

Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase.

Mai mult, pentru evitarea situațiilor excepționale, oamenii sunt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze haine, mobilier și alte bunuri în apropierea acestora, iar pe timp de noapte să stingă focul din sobe.

În cazuri excepționale, cetățenii sunt îndemnați să apeleze imediat Serviciul de urgență 112.

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share