Alte știri

Un bărbat din Orhei, cercetat penal pentru escrocherie. Ce pedeapsă riscă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, originar din r-nul Orhei, a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea unei escrocherii.

Poliția a fost sesizată pe data de 5 mai a anului curent, de către un bărbat comunicând că a fost deposedat de un utilaj destinat lucrărilor de construcții, un picior compactor de model ,,WACKER NENSON”. Acesta a comunicat că intenționa să îl dea în utilizare suspectului , contra unei sume de bani la care s-au înteles prealabil prin telefon, pentru o perioada determinată de timp, dar individul a dispărut cu bunul și la apeluri nu mai răspundea. Astfel proprietarului i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 23 300 lei.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Râșcani a fost stabilit și reținut suspectul în comiterea infracțiunii. Acesta fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesul penale individul și-a recunoscut vinovăția.

Este de menționat că suspectul nu este la prima abatere, fiind eliberat din penitenciar în 2019 unde și-a ispășit pedeapsa pentru pentru infracțiuni analogice și furt.

Conform legislației, pentru fapta comisă acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

Totodată forțele de ordine întreprind măsuri suplimentare în stabilirea complicității acestuia și în alte cazuri similare comise pe teritoriul mun. Chișinău.

loading...

Comments are closed.