Social

Un bărbat din Orhei, condamnat la ani grei de pușcărie pentru că a încercat să-și omoare fiul vitreg care dormea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat dintr-o localitate din Orhei a fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, pentru tentativa de omor a copilului concubinei sale. Potrivit informațiilor, inculpatul și-a recunoscut vina, iar judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, informează Realitatea.md

Astfel, în aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

În noaptea de 23 decembrie 2021, aflându-se în stare de ebrietate alcoolică la domiciliul său dintr-un sat din raionul Orhei, în care locuia împreună cu concubina sa și fiul minor al acesteia, în vârstă de 16 ani, bărbatul i-a aplicat acestuia, în timp ce dormea, o lovitură cu muchia toporului în regiunea capului”, se arată în nota informativă a Procuraturii Generale.

Ulterior, în rezultatul intervenției serviciului medical de urgență și acordării asistenței medicale, a fost evitat decesul victimei, însă minorul a suferit vătămări corporale grave, caracterizate prin traumatism cranio – cerebral închis.

Subsecvent, pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă”, mai spun procurorii.

De menționat că, sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Orhei (sediul Central).

loading...

Comments are closed.