Un bărbat din Rezina a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a încercat să-și omoare iubite

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din raionul Rezina a fost condamnat la închisoare pe un termen de 15 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru tentativă de omor cu deosebită cruzime, anunță Procuratura Generală (PG).

„Potrivit învinuirii înaintate de acuzatorii de stat, inculpatul, la data de 31 iulie 2023, aproximativ la ora 16:30, aflându-se în curtea unui bloc locativ amplasat pe șos. Muncești din municipiul Chișinău, în rezultatul unui conflict apărut din motive de gelozie, urmărind scopul omorului intenționat al prietenei sale, a atacat-o cu un cuțit, cauzându-i răni în regiunea gâtului, abdomenului și a toracelui. Din cauze independente de voința făptuitorului, exprimate prin intervenția unui vecin al victimei și sosirea rapidă a ambulanței, fapta comisă nu și-a produs efectul.

Martorul a menționat că a văzut scena criminală pe geam în timp ce prepara mâncare. A ieșit afară, iar prin opunerea rezistenței a speriat făptuitorul, care a fugit de la locul faptei. Văzând că victima este însângerată, i-a acordat ajutorul medical urgent și a chemat ambulanța”, se arată în nota informativă a PG.

Procurorii spun că măsura preventivă – arestul preventiv a fost menținută în privința inculpatului, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share