Alte știri

Un bărbat din Ungheni a pretins 10 000 de lei de la un tânăr. Ce urma să facă în schimbul banilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat, originar din Ungheni, a fost reținut în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție la Bălți într-un dosar de trafic de influență.

Acesta ar fi pretins de la un tânăr 10 000 de lei, susținând că i-ar putea determina pe angajații Inspectoratului de Poliție Bălți să adopte o decizie favorabilă în dosarul acestuia, deschis pentru șantaj și samavolnicie.

Potrivit materialelor cauzei, suspectul, neîncadrat în câmpul muncii, ar fi susținut că ar avea influență asupra unor angajați ai Inspectoratului de Poliție Bălți, în gestiunea cărora se află materialele în privința declarantului și că i-ar putea convinge să adopte o decizie favorabilă în acest caz în schimbul a 10 000 de lei. Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, bănuitul fiind reținut în flagrant, în parcarea unui magazin din Bălți, ulterior primirii mitei de 10 000 de lei. Acesta a fost plasat în izolator pentru 72 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

În prezent, ofițerii CNA desfășoară acțiuni de urmărire penală și de investigare pentru stabilirea întregului cerc de suspecți și potențială implicare a altor funcționari în prezenta cauză. Procuratura Anticorupție, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.

Citește și: A cerut 600 de euro pentru un permis de conducere, dar s-a trezit reținut de CNA

loading...

Comments are closed.