Un bărbat înarmat a luat ostatici la o fabrică din Turcia în semn de protest împotriva atacurilor Israelului asupra Fâșiei Gaza

Un bărbat înarmat a luat joi mai mulți angajați ostatici la o fabrică din nord-vestul Turciei, aparținând grupului american Procter&Gamble, în apropiere de Istanbul.

Potrivit informațiilor furnizate de poliția turcă, incidentul pare a fi un protest împotriva atacurilor Israelului asupra Fâșiei Gaza. Bărbatul neidentificat a intrat în fabrica situată în zona industrială Gebze din provincia Kocaeli în jurul orei locale 15:00.

Agenția Demiroren a precizat că ofițeri de poliție au sosit la fața locului și au încercat să-l convingă pe bărbat să se predea. Guvernatorul provinciei Kocaeli se îndreaptă spre locul incidentului, conform postului NTV.

Sindicatul Umut-Sen a informat că muncitorii au fost evacuați din fabrica P&G din Gebze, dar șapte angajați rămân ostatici. Sindicaliștii au adăugat că patronul este responsabil de siguranța acestora.

O fotografie publicată de presa locală arată un bărbat cu fața acoperită cu o eșarfă palestiniană, purtând un dispozitiv care pare a fi exploziv. Într-o altă imagine, bărbatul ține un pistol într-o mână și face semnul victoriei cu cealaltă în fața unui perete pe care sunt desenate steaguri turcești și palestiniene, alături de mesajul: „Porțile se vor deschide. Fie odihnă în sicriu, fie moarte pentru Gaza.” Situația este în continuare în desfășurare, iar autoritățile fac eforturi pentru gestionarea incidentului și eliberarea ostaticilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share