Un bebeluș a decedat înghețat după ce părinții l-au scos să doarmă la „aer curat” pe balcon

Rusia, Federația rusă, Bebeluș mort, somn în frig

Investigatorii ruși au deschis o anchetă penală după ce un bebeluș a fost scos pe balcon de părinții lui și a murit înghețat.

Băiețelul de șapte luni a fost expus la temperaturi de -7 grade Celsius timp de cinci ore, în estul extrem al regiunii Khabarovsk, potrivit BBC NEWS. El a fost scos pe balcon „ca să doarmă în aer curat”, relatează presa locală citată de BBC NEWS.

Ministerul Sănătății din regiune a făcut ulterior un apel prin care le-a cerut oamenilor să nu lase copiii mici afară, nesupravegheați. „Copiii pot deveni foarte repede victime ale temperaturilor scăzute”, a spus acesta într-o postare pe Instagram.

Potrivit presei, copiii din Khabarovsk devin tot mai des victime ale „ignoranței și neglijenței părinților” care cred că expunerea la temperaturi scăzute le fortifică organismul.

Potrivit presei ruse, care citează surse apropiate anchetei, băiețelul de șapte luni a murit de hipotermie. Hipotermia apare atunci când temperatura normală a corpului scade din cauza expunerii la frig și se poate instala chiar și la temperaturi medii dacă expunerea este prelungită.

În țările cu climă rece există un obicei larg răspândit al părinților de a-și lăsa copiii mici să doarmă în aer liber. Teoria din spatele somnului în aer liber este aceea că expunerea copiilor la aer curat, chiar și pe timpul iernii, ajută la prevenirea tusei și a răcelilor.

Părinții din țările nordice, cum ar fi Finlanda și Norvegia, cred, de asemenea, că cei mici dorm mai bine și mai mult în aer liber.

Citește și: Tragedie la Soroca: Un tânăr a decedat electrocutat

Total
0
Shares
Total
0
Share