Un centru de zi pentru copii cu dizabilități intelectuale a fost inaugurat la Bălți cu sprijinul UE

Cel puțin 60 de copii cu dizabilități intelectuale, inclusiv cu tulburări din spectrul autist, din municipiul Bălți și din alte localități din nordul țării, pot beneficia acum de terapie la centrul de zi renovat din Bălți.

Centrul, deschis în luna decembrie a anului trecut, este administrat de Asociația Obștească “Autism Hope” cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului “Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova.

Centrul renovat dispune de săli pentru ședințe de grup și individuale, inclusiv o sală pentru terapia ABA, adică terapia de analiză aplicată a comportamentului, care urmărește să înțeleagă și să îmbunătățească comportamentul uman și este folosită în mod obișnuit pentru copiii cu autism.

Centrul are, de asemenea, o sală de relaxare și o sală senzorială dotată cu diferite tipuri de stimuli și echipamente specializate pentru reabilitarea copiilor cu tulburări de dezvoltare și comportamentale. Terapia de integrare senzorială corectează, îmbunătățește și compensează tulburările de integrare senzorială la copii.

Centrul va fi deschis în timpul zilei și va oferi cursuri atât pentru copii, cât și pentru părinții acestora.

Acest serviciu social este unul dintre cele 40 de servicii create în cadrul proiectului “Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și Institutum Virtutes Civilis PA.

Total
0
Shares
Total
0
Share