Alte știri

Un certificat de înmatriculare și două permise de conducere false, identificate la frontiera de vest. Trei moldoveni sunt cercetați penal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două permise de conducere și un certificat de înmatriculare pentru mijlocul de transport, eliberate de autoritățile române și bulgare, au fost identificate cu semne vizibile de falsificare la frontiera de vest. Trei cetățeni ai Republicii Moldova sunt cercetați penal pentru deținerea documentelor oficiale false.

Două cazuri de depistare a falsului în acte au fost consemnate în punctul de trecere Leușeni, pe sensul de ieșire din țară. În cadrul formalităților de control s-a prezentat un conational la volanul unui Volkswagen Arteon, care a înmânat inspectorilor actele necesare pentru automobil. Verificarea documentelor cu tehnica specială a scos la iveală semne de falsificare asupra permisului de conducere românesc. Tânărul de 30 de ani, originar din r-ul Telenești, nu a putut explica cele depistate.

La scurt timp, un alt moldovean de 36 de ani, s-a apropiat la volanul unui Mercedes Sprinter pentru autorizarea ieșirii din țară. Certificatului de înmatriculare bulgăresc al microbuzului prezentat de către bărbat, îi lipseau elementele de protecție.

Al treiea fals în document a fost identificat în punctul de trecere Sculeni. Șoferul unei Șkoda Octavia a prezentat un permis de conducere românesc, asupra căruia angajatul Poliției de Frontieră a depistat semne neveridici. Moldoveanul de 38 de ani, originar din Dubăsari , urma să ajungă în Germania. Audiat, bărbatul a comunicat polițiștilor de frontieră că a perfectat permisul contra unei sume de 250 de euro de către o persoană necunoscută, la care a apelat prin intermediul rețelelor de socializare.

Actele au fost ridicate și transmise spre expertiza tehnico-juridică,  persoanelor le-au fost întocmite procese verbale și riscă amenzi conform art. 361( al. 1) CP al RM.

loading...

Comments are closed.