Un cetățean moldovean, reținut de polițiștii de frontieră pentru tentativa de traversare ilegală a frontierei în Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Briceni, în cooperare cu structurile de frontieră din Ucraina, au identificat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Putrino-Slobodca Medveja, o persoană care intenţiona să intre ilegal în Ucraina, traversând ilegal frontiera moldo-ucraineană.

În data de 24 mai a.c., în jurul orei 12:10, acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de forță a Ucrainei, au identificat și reținut un cetățean al Republicii Moldova, care ilegal a traversat frontiera de stat din Republica Moldova în Ucraina.

În urma acțiunilor comune efectuate în privința cetățeanului, s-a stabilit că ultimul este cercetat penal. Bărbatul, locuitor al or. Briceni, cu vârsta de 49 ani, a declarat că a recurs la această metodă de frică ca nu i se va permite ieșirea din țară.

Pe cazul dat a fost pornit procesul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În conformitate cu Acordul de Readmisie suspectul a fost preluat de angajații Direcției regionale Nord a IGPF, în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală.

Total
0
Shares
Total
0
Share