Social

Un cetățean român a fost trimis în judecată pentru exploatarea sexuală a cinci moldovence, în Belgia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) informează că, a trimis în judecată dosarul de învinuire a unui cetățean român de exploatarea sexuală în scop comercial și exploatare în activități criminale în Belgia a cinci fete din Republica Moldova, în perioada 2019-2021, în cadrul unui grup infracțional.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Victimele sunt originare din Chișinău, Bălți, Anenii Noi, Râșcani și au vârste cuprinse între 19 și 33 ani. Potrivit materialelor dosarului penal, investigat sub conducerea PCCOCS de către Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane, atunci când a venit cu oferta de muncă, inculpatul a profitat de situația precară a fetelor din punct de vedere al supraviețuirii sociale. Atunci când una din victime l-a anunțat că renunță la prestarea serviciilor, acesta a divulgat către membrii de familie genul de activitate al acesteia. Iar într-un alt caz, acesta și-a asumat profilul de „loverboy” pentru ca să-și atingă scopul exploatării sexuale comerciale. Mai mult decât atât, din plățile încasate de către victime inculpatul își însușea 50%, spre exemplu, în cazul unei victime și-a însușit suma de 15 mii de euro.

Totodată, acesta le impunea inclusiv să le vândă cocaină clienților, iar pentru asigurarea executării comenzilor de exploatare sexuală, le subordona psihologic și le agresa fizic.

În noiembrie 2021, în baza informațiilor operative, bărbatul a fost reținut în Chișinău, unde venea periodic pentru recrutarea victimelor. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS acesta a fost plasat în arest preventiv. Până la un verdict final al instanței de judecată, acesta însă se prevalează de prezumția nevinovăției. În ceea ce privește alți complici ai grupului infracțional condus de acesta, investigațiile penale continuă într-un dosar separat.

loading...

Comments are closed.