Un comerciant din Chișinău a fost condamnat la patru ani, pentru corupere activă

La 31 mai 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința într-o cauză penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unui comerciant, învinuit de corupere activă (art. 325 alin.(2) lit. c) din Codul penal).

Cauza penală a fost pornită în mai 2021, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit materialelor, inculpatul, urmărind scopul obținerii permisiunii de organizare a unui târg agricol în mun. Chișinău, cu eliberarea documentelor necesare în acest sens, inițial a promis șefului Secției social-economice a Preturii Buiucani, 10 % din venitul lunar al viitorului târg, iar în urma refuzului, acesta a propus 10 000 euro lunar pentru acordarea permisiunii respective.

Urmărirea penală în prezenta cauză a durat 4 luni, iar judecarea cauzei a durat 1 an și 7 luni. Inculpatul s-a eschivat de a se prezenta la ședințele de judecată, acesta fiind anunțat în căutare, judecarea cauzei având loc în lipsa acestuia.

Prin sentință din 31 mai 2023, instanța a recunoscut vinovat inculpatul de comiterea infracțiunii de corupere activă, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de 4 ani de închisoare, fiind suspendată executarea pedepsei pe un termen de probațiune de 5 ani și amendă în mărime de 225 000 lei.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share