Un conațional și-a achiziționat un permis de conducere, contra sumei de 200 de euro și urma să-l folosească în Germania

Un conațional și-a achiziționat un permis de conducere, contra sumei de 200 de euro și urma să-l folosească în Germania. Ieri, 23 august 2022, persoana a fost identificată în fluxul de călători, prezent în punctul de trecere a frontierei Cahul.

Pentru formalitățile de trecere a frontierei de stat s-a prezentat locuitorul raionului Taraclia, în vârstă de 31 de ani, în calitate de pasager al unui autoturism de ocazie. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control adițional mijlocul de transport, inclusiv șoferul și pasagerii. Ca urmare, în lucrurile personale ale moldoveanului s-a depistat un permis de conducere, care ar fi emis de autoritățile competente ale Republicii Moldova pe numele posesorului. La verificarea amănunțită a documentului, cu tehnica specială, a fost confirmată bănuiala privind falsificarea acestuia.

În cadrul audierilor, tânărul a declarat că permisul de conducere deținut legal – expirase și ar fi apelat la serviciile unui intermediar, pentru a-și perfecta un alt permis într-un termen restrâns. Acesta ar fi achitat suma de 200 de euro.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false (art.361 al.1 Cod Penal al RM).

Total
0
Shares
Total
0
Share