Social

Un copil de numai 1 an și 5 luni, transferat cu SMURD-ul, din Republica Moldova în România

Pinterest LinkedIn Tumblr
În seara zilei de 3 iunie un echipaj SMURD din sudul țării a efectuat o operațiune transfrontalieră terestră pentru transportarea din Republica Moldova în România a unui copil în vârstă de 1 an și 5 luni care avea nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală,  transmite Telegraph.md
Potrivit IGSU fetița a fost internată la Spitalul Clinic pentru copii nr.3 “Valentin Ignatenco” din capitală.
Aici medicii au luat decizia de a fi transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S Curie” din București pentru o intervenție chirurgicală urgentă în urma unei complicații severe la creier. La ora 20:40 echipajul SMURD din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Cahul în comun cu Serviciul Republican Aviasan au preluat mica pacientă și au pornit la drum.
Pe parcursul transportării, copilul a fost strict monitorizat de echipa de medici și paramedici. În dimineața de 4 iunie la ora 2:52 echipajul terestru din Republica Moldova cu ambulanța de terapie intensivă de tip C-1 a ajuns la București, fără ca pacienta să suporte complicații.
Copilul a fost predat medicilor români pentru ulterioare îngrijiri.
Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 aceasta este a șasea intervenție transfrontalieră terestră SMURD pentru cetățenii Republicii Moldova.
loading...

Comments are closed.