Actual

Un CSM lipsit de autoritate și credibilitate afectează încrederea în întreg sistemul judecătoresc, susține Fadei Nagacevschi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un CSM lipsit de autoritate și credibilitate afectează încrederea în întreg sistemul judecătoresc, susține Fadei Nagacevschi, ministrul Justiției.

Potrivit oficialului, resetarea CSM este o prioritate a MJ, fiind inclusă în proiectul de modificare a Constituției, proiect care va fi expediat Parlamentului imediat ce va fi emis avizul consultativ al Curții Constituționale.

Cursul reformei este următorul: aprobarea modificării Constituției agreată cu CoE și Comisia de la Veneția (CSM și sistemul judecătoresc); aprobarea Strategiei și Planului de acțiuni pe justiție; inițierea procedurilor legislative conform Planului aprobat, inclusiv pentru consolidarea instituțiilor existente în vederea evaluării procurorilor și judecătorilor.

Judecătorii lipsiți de integritate vor fi eliminați din sistem, dar prin intermediul unui cadru normativ previzibil și conform celor mai bune practici internaționale.

”Reamintesc proiectul de lege privind ajustarea cadrului normativ privind instituția regresului împotriva judecătorilor așteaptă să fie adoptat în lectură finală de către Parlament. Îndemn repetat participanții la cursa electorală să nu afecteze procesul de reformare (consolidare) a justiției prin declarații populiste și/sau mincinoase”, a transmis ministrul Justiției, prin intermediul paginii sale de pe Facebook.

loading...

Comments are closed.