Un cuplu a fost reținut pe teritoriul țării noastre, după trei luni de căutare națională

Astăzi, 2 ianuarie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Vest au identificat și reținut un cuplu, dat în urmărire națională pentru comiterea unei fraude documentare. Cuplul, format din cetățeanca Ucrainei de 38 de ani și cetățeanul moldovean de 40 de ani, s-a eschivat timp de trei luni de către organul de urmărire penală.

Conform informațiilor, în toamna anului 2023, asupra tinerei din Ucraina a fost depistată o carte de identitate românească, emisă pe numele bărbatului. Actul s-a dovedit a fi falsificat, fiind confirmat prin expertiza judiciară. În vederea documentării cazului, a fost solicitată prezența bănuiților la audieri, ultimii ignorând solicitările autoritățlor de drept din R. Moldova. În context, din luna octombrie 2023, Poliția de Frontieră a anunțat persoanele în căutare națională.

Ca urmare, astăzi în punctul de trecre a frontierei Leușeni, polițiștii de frontieră au identificat cetățeanca Ucrainei, iar în mun. Bălți a fost localizat moldoveanul. Persoanele au fost reținute și urmează să fie prezentate Procuraturii pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun.

NOTĂ: în conformitate cu prevederile Codului Penal al Republicii Moldova, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepseşte cu amendă în mărime pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share