Un cuplu din Edineț, condamnat la 18 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală a unei minore

La 18 august 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, în perioada de timp cuprinsă între lunile august – septembrie 2022, inculpata în vârstă de 26 ani, prin înțelegere prealabilă și împreună cu concubinul său în vârstă de 33 ani, având intenția obținerii unor profituri, au recrutat și au adăpostit o minoră și prin încurajare și promisiuni false de a o remunera cu 100-200 lei pe zi au pus-o să lucreze la o livadă de mere.

Ulterior, tot ei, profitând de starea social vulnerabilă a minorei și urmărind scopul exploatării sexuale a acesteia, prin intermediul amenințărilor și aplicării violenței, sub pretextul unei datorii inventate de 12 mii lei, au determinat-o pe ultima să presteze servicii sexuale. Aceștia transportau minora la diferiți clienți, și încasau bani de la ei, pentru actele sexuale care aveau loc.

Aceiași inculpați, au păstrat ilegal la domiciliul lor substanțe stupefiante, atât pentru consum propriu, cât și în scop de înstrăinare, în cadrul percheziției fiind depistate și ridicate o parte din ele.

Astfel, în perioada cât s-a aflat adăpostită la făptuitori, minora a fost implicată și a fost prezentă la săvârșirea faptelor imorale, întrebuințarea alcoolului și activități ce țin de circulația și consumul de droguri. Aceasta a încercat să fugă, dar a fost descoperită de făptuitori, care au transportat-o înapoi la domiciliul lor. La 08 octombrie 2022, victima a reușit totuși să plece și a mers la casa bunicilor ei, unde a locuit până la recrutarea sa.

Prin urmare, potrivit sentinței, atât femeia cât și bărbatul au fost condamnați la câte 18 ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru trafic de copii (art.206 alin.(3), lit.b1) din Codul penal) și circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare (art.217/1 alin.(3) lit.b), b1), f) din Codul penal).

Prin aceeași sentință, un al treilea inculpat, care s-a dovedit a fi unul din „clienții” căruia tânăra i-a prestat servicii sexuale (în vârstă de 75 de ani) a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru act sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani (art.174 alin.(1) din Codul penal) și utilizarea muncii unei persoane, care este victimă a traficului de ființe umane (art.1651 alin.(1) din Codul penal). Pedeapsa i-a fost suspendată condiționat pe o perioadă de probă de 4 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share