Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 a avut loc în Bulgaria. Seismul s-a simțit și în Grecia

 

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 a avut loc în Bulgaria, la 5 km de localitatea Asenovgrad. Seismul s-a simțit și în Grecia. Specialiștii de la INFP au declarat că evenimentul ar avea legătură cu seria de cutremure care a zguduit Turcia, scrie G4Media.ro

Mai exact, pe 6 februarie 2023 un cutremur cu magnitudine de 7,8 a lovit sudul și centrul Turciei, dar și nordul și vestul Siriei. A fost cel mai puternic seism de la evenimentul cu aceeași magnitudine din 1939. A fost urmat de un cutremur cu magnitudinea de 7,7 pe scara Richter.

Pagubele s-au extins pe o suprafață de aproximativ 350.000 km pătrați. Se estimează că au fost afectate 14 milioane de persoane, adică 16% din populația Turciei. Experții în dezvoltare din cadrul Organizației Națiunilor Unite au estimat că aproximativ 1,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost.

Marți seară, a avut loc și în România, lângă Arad, un cutremur cu magitudinea de 5,3. Seismul a fost resimțit în Croația, Ungaria, România și Serbia. Conform primelor informații, seismul a avut loc la o adâncime de 10 km.

În ultimele trei luni, România a fost zguduită de cutremure semnificative, în 13-14 februarie (magnitudine 5,2 și 5,7 pe scara Richter) și în 22 mai (magnitudine 4,9 și 4,3 pe scara Richter).

Total
0
Shares
Total
0
Share