Politic

Un DEMOCRAT renunță la mandatul de consilier municipal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Cebotari, care a ajuns consilier municipal în cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), în urma alegerilor locale generale din 20 octombrie curent, a renunțat la mandat din cauza incompatibilității funcțiilor, scrie Realitatea.md

Astfel, Vladimir Cebotari rămâne în continuare parlamentar în cadrul fracțiunii PDM. De asemenea, Comisia Electorală Centrală (CEC) a atribuit astăzi mandatul de consilier următorului candidat supleant de pe lista PDM. Este vorba de Victor Mândru.

Menționăm că, Partidul Democrat are doi consilieri în CMC, acumulând un procentaj de 3,97 la sută la alegerile din 20 octombrie curent.

Tot în ședința de astăzi, CEC a atribuit alte 56 de mandate de consilier local din municipiul Chișinău, Bălți și alte localități din 20 de raioane.

În conformitate cu regulamentul privind procedura de ridicare şi atribuire a mandatelor de consilier, consilierii aleși urmează, în termen de 30 de zile din data aprobării hotărârii de validare a mandatelor, să înlăture starea de incompatibilitate, în cazul apariției acesteia.

loading...

Comments are closed.