Alte știri

Un deputat din Platforma DA aruncă piatra în grădina lui Năstase! „N-aş fi votat pentru revenirea Rusiei în APCE”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru politică externă, deputatul fracțiunii PPDA Iurie Reniţă, spune că n-ar fi votat pentru revenirea Rusiei în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, contrazicându-și astfel șeful de fracțiune, Andrei Năstase, care a decis că trebuie să susțină Rusia în dorința de a reveni cu drepturi depline la APCE.

Solicitat de TRM să comenteze votul lui Andrei Năstase, fostul ambasador la București și Bruxelles a declarat că decizia îi aparţine, în ultimă instanţă, deputatului. Astfel, când va reveni de la Strasbourg, Andrei Năstase ar putea să-şi facă cunoscută motivaţia acţiunilor, transmite deschide.md

N-aş fi votat în ce mă priveşte pe mine. Să ne clarificăm cu unele detalii, după mine, şi din activitatea mea anterioară, de obicei se sugerează, dar e totuşi la latititudinea deputatului ca să ia o decizie finală, factorii şi motivele care l-au determinat urmează să le clarificaţi dumneavoastră”, a spus Iurie Reniţă.

În seara zilei de luni, deputaţii moldoveni, liderul PPDA Andrei Năstase şi socialistul Vlad Bătrâncea, au votat pentru acordarea dreptului de vot Federaţiei Ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Până acum, Andrei Năstase şi-a motivat decizia prin dorinţa de influenţa pozitiv guvernul Rusiei.

loading...

Comments are closed.