Un deputat PAS a participat la Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Marcela Adam, membră a delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), a participat la Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul APF. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 1 – 2 iunie, la Paris.

În cadrul conferinței, Marcela Adam a avut un discurs despre consecințele războiului din Ucraina asupra țărilor din vecinătate, oferind exemplul Republicii Moldova.

„Tragedia care se desfășoară în Ucraina a bulversat întreaga ordine internațională. Invazia Ucrainei de către Rusia are repercusiuni grave asupra lumii întregi. În același timp, nivelul propagandei rusești a atins apogeul în Republica Moldova. Ne confruntăm cu încercări directe și hibride de a destabiliza procesul de reformă și de a submina democrația”, a menționat Adam.

De asemenea, Marcela Adam a accentuat eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău pentru a înregistra progrese în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Pe 21 mai, în cadrul Adunării „Moldova Europeană”, peste 80.000 de cetățeni s-au adunat în centrul capitalei, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, iar alți cetățeni moldoveni din diaspora s-au adunat în peste 50 de orașe în întreaga lume și au scandat cu o singură voce că Moldova este Europa, că suntem europeni și că viitorul nostru este în familia europeană. Astăzi, Republica Moldova s-a angajat într-un proces ambițios de reforme, care vizează sectorul politic, juridic și instituțional”, a adăugat Adam.

Agenda Conferinței Președinților Regionalei Europa din cadrul APF a inclus și discuții despre prelucrarea informațiilor în lumea francofonă și lupta împotriva informațiilor false, precum și evenimentele care vor fi organizate pe platforma APF în perioada următoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share