Economic

Un deputat PAS propune micșorarea duratei de acordare a ajutorului social de la doi la un an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ajutorul social va fi alocat pentru o perioadă de un an și nu de doi ani cum este în prezent. Prevederea se conține în inițiativa legislativă a deputatul PAS, Dan Perciun, înregistrată în Parlament.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Conform propunerii vicepreședintelui comisiei protecție socială, sănătate și familie, dreptul la ajutorul social în baza unei cereri se stabilește pentru o perioadă ce nu va depăși un an şi va fi revizuit la intervenirea schimbărilor care ar putea influența acest drept sau cuantumul ajutorului social stabilit.

Totodată, în cazul creșterii veniturilor salariale ale familiei cu până la 50% din venitul global mediu lunar al familiei utilizat la stabilirea dreptului, beneficiarul trebuie să raporteze schimbarea venitului în 6 luni din momentul intervenirii schimbărilor, cuantumul ajutorului social oferit urmând a fi revizuit. În cazul altor schimbări, condițiile de raportare a schimbărilor și revizuire a dreptului se stabilesc de către Guvern.

În prezent, Legea cu privire la ajutorul social prevede că dreptul la această prestație se stabileşte pentru o perioadă ce nu va depăşi 2 ani.

Noile reguli, ar urma să intre în vigoare din 1 noiembrie 2022.

loading...

Comments are closed.