Alte știri

Un deputat PAS spune că Maia Sandu a înaintat-o pe Gavrilița pentru o bifă constituțională

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu înaintând candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru doar și-a îndeplinit obligațiunile constituționale, a pus o bifă. De această părere este Vladimir Bolea, deputat PAS, informează Telegraph.md

Potrivit deputatului, Gavrilița merită să fie votată, dar PAS nu o va susține din motivul că nu ar exista 51 de mandate care să-i susțină propunerile reformatoare.

“Din respect pentru cetățenii Republicii Moldova și eventualitatea că va fi votată, pentru că există și o asemenea posibilitate, noi, cei de la PAS, am ales-o pe doamna Gavrilița, vicepreședintele PAS, fostul ministru de finanțe și un foarte bun specialist. De asemenea, garnitura de miniștri a fost aleasă reieșind din posibilitățile și capacitățile pe care le are partidul PAS. Cei mai buni din cei mai buni au fost înaintați pentru funcția de miniștri, ca în eventualitatea alegerii lor să înceapă imediat munca și procesele de reformare, pe perioada următoarelor luni sau săptămâni cât se va menține Guvernul”, a declarat Bolea în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la Jurnal TV.

“Noi suntem 15 deputați în Parlamentul Republicii Moldova care ne dorim și vorbim despre alegeri anticipate. Alături de colegii noștri din opoziția veritabilă de pe dreapta, Platforma DA și Octavian Țîcu, noi nu avem suficiente voturi – 51, ca să susținem acest Guvern sub conducerea doamnei Gavrilița. Din acest considerent, noi nu vom vota acest Guvern. Nu pentru că nu merită, dar pentru că nu există 51 de deputați în Parlament care să susțină cu adevărat procesele de reformare promovate de acest Guvern. Și credeți-mă că orice Guvern care vrea să reformeze Republica Moldova trebuie să înceapă exact de acolo de unde a fost demis Guvernul Sandu, de la reforma justiției”, a mai spus Bolea.

Menționăm că după cel puțin două tentative eșuate de acordare a votului de încredere noului Guvern, Parlamentul Republicii Moldova poate fi dizolvat, iar președintele țării este în drept să anunțe organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

loading...

Comments are closed.