Un deputat PPDA a criticat, în plenul Parlamentului, decizia Maiei Sandu de a scoate armata în stradă

Decizia președintelui Maia Sandu de a scoate armata în stradă pentru a lupta cu pandemia a fost criticată în plenul Parlamentului. Deputatul Platformei DA Liviu Vovc nu înțelege sensul acestei acțiuni. Mai mult decât atât, Vovc bănuiește că decizia Guvernului de a propune instituirea stării de urgență a fost coordonată cu președintele țării, Maia Sandu, transmite Telegraph.md

VOVC: Scoaterea armatei în stradă a fost coordonat cu Guvernul? CIOCOI: Nu! Asta ține exclusiv de competența comandatului suprem al țării!

VOVC: Am vrut să înțeleg dacă a fost coordonată cu Comisia Națională de sănătate Publică sau cu Guvernul această decizie de a scoate armata, pentru că să scoți pur și simplu armata, fără măcar să înțelegi ce să faci cu ea, tot nu este logic. Dar totodată, se întâmplă concomitent, unii vor stare de urgență, alții scot armata. Parcă ar fi coordonate aceste lucruri.

Astăzi, 31 martie, a intrat în vigoare decretul semnat de către președintele Maia Sandu, care prevede implicarea Armatei Naționale în gestionarea crizei pandemice.

Citește și: Aureliu Ciocoi le-a explicat deputaților că deocamdată nu pune în discuții instituirea unui lockdown

Total
0
Shares
Total
0
Share